Trygt børneliv
Aktiv fritidsliv
Fjordudsigt
Friskole og fribørnehave
Tæt på Ringkøbing
Fællesskab for alle

Nyheder

Ny opført hus i Velling fjordby

Vil du bo i Velling?

Velling Invest har opført et lækket et-plans hus på 152 m2 + 32m2 carport/udhus i Velling fjordby.

Ja, det kan da blæse nogle METER I SEKUNDET, men fællesskabet er helt unik. Her kan du bo i et lille samfund og alligevel have alt, hvad du behøver til et godt liv og børneliv lige udenfor døren.

 • Gode dagplejemødre
 • Tæt på Naturbørnehave
 • Attraktiv friskole med 160 børn
 • Et aktivt foreningsliv med tilbud til både børn og voksne
 • En god købmand med stort udvalg til gode priser
 • Masser af arrangementer for hele byen, både festlige, kulturelle og sportslige
Og så VIL VI I VELLING!

Huset er nyopført og meldt færdig primo 2023.
Det er bygget i 1. kl. materialer, der er gulvvarme overalt, opvarmning med luft/vand varmepumpe. Meget lavt energiforbrug. Indeholder bl.a. 3 børneværelser – soveværelse – 2 badeværelser og stort køkken alrum. Dejlige lyse lokaler med adgang til sydvendt terrasse. Græsplæne og hæk etableres efter aftale, når vejret tillader det.

Huset sælges gennem Nybolig i Ringkøbing.

Valgmenighedsrådet 2022

Resultat af valg til Menighedsrådet den 20/9 2022.

Følgende er valgt for en 2 – årig periode. Ann Vestergaard Holm
Elsebeth Pugflod Lamare
Inge-Lise Kristensen
Jørgen K. Nielsen
Maj-Britt V. Andersen
Olav Kristensen

Stedfortræder
Vibeke Vestergaard Christensen
Lillian Kristensen

Alle folkekirkemedlemmer i sognet har mulighed for at indlevere en kandidatliste og dermed udløse afstemningsvalg. Frist er den 28. oktober 2022. Anmodning om skema til dette fås hos formanden tlf. 40171977, til hvem listen ligeledes skal indleveres.

Velling Fjordby

Velling Invest opfører Velling Fjordby!


Der er i 2010 udarbejdet lokalplan nr. 277 for området syd for Velling Kirkeby. Lokalplanen er opdelt i to delområder: delområde I til åben-lav og delområde II til tæt-lav boligbebyggelse. Velling Invest har et ønske om at bygge dels et antal en-familie huse på de grunde, der i dag er byggemodnet samt at opføre et antal lejeboliger i form af rækkehuse el. lignende.

Projekt en-familiehuse:
RKSK-kommune har i en årrække haft et antal byggegrunde til salg på Velling Fjordby 8-16. Det er Velling Invests ønske at bebygge disse 9 grunde, således at der startes op med 1-2 huse og så snart disse er afhændet, fortsættes med de næste. Af hensyn til områdets sammenhæng, vil vi starte med at bebygge Velling Fjordby 11, 12 og 13, der ligger i umiddelbar tilknytning til det eksisterende boligområde. Vi har derfor nu købt grunden Velling Fjordby 12, der er den midterste grund ind mod eksisterende bebyggelse på Velling Kirkeby.

Planen er at vi start op på byggeriet af det 1. hus i maj og forhåbentligt kan huset stå færdigt ??? (2022.)
En familiehuse på 150 m2 + carport. Husene er et projektsalg, forstået på den måde, køber kan få indflydelse på materialevalg og indretning. Men kontakt os endelig hurtigst muligt! Husene opføres med henblik på lavt energiforbrug. Se mere i videoen herunder og kontakt Velling invest for nærmere information.

Mere information - kontakt Velling invest:

 • Kristian Galsgaard 3034 1221
 • Jeppe Kristensen 2938 3982

Læs mere om Velling Erhverv og Invest

Mølleløb 2022

Klar til at løbe? Klar til at blive mudret?

Mølleløb den 9. juni kl. 18.30 I år bliver Mølleløbet uden tidstagning. Til gengæld bliver det med mudrede og udfordrende forhindringer.

Ruten starter på sommertræf-pladsen og går gennem kirkebyen, langs med åen og ned til fjorden. Med fjordstien på dæmningen, forbi Min Købmand og tilbage til sommertræf-pladsen. I alt 5,5 km. Det bliver kun muligt at løbe ruten én omgang.

Undervejs vil løberne møde forskellige forhindringer, som gerne skulle få smilet frem. 

Når vi kommer i mål, vil der være kage og frugt som sædvanlig, og så vil der være præmier til den mest mudrede mand/ kvinde/pige/dreng.

Pris:
Voksne: 50 kr. 
Børn: 25 kr.

Tilmeldinghttps://my.raceresult.com/199902/registration  eller på dagen

Elever fra Fjordvang Efterskole står står post på ruten og sørger også for forplejning i mål.

For de mindste vil der være et Bamseløb. PS Vi starter med fælles opvarmning kl. 18.15

Menighedsrådsvalg 2022

Menighedsrådet afholder orienteringsmøde tirsdag den 10. maj 2022 kl. 19.00 i Velling forsamlingshus.

På orienteringsmødet vil vi drøfte, hvem der er interesserede i at opstille som kandidater og stedfortrædere i den næste 2-årige valgperiode, som starter 1. søndag i advent. Selve opstillingsmødet, hvor der er valg til menighedsrådet, er den 20. september samme tid og sted.

Orienteringsmødets formål er at sikre åbenhed og skabe interesse om menighedsrådsvalget. Orienteringsmødet afholdes sammen med det årlige menighedsmøde, hvor der redegøres for menighedsrådets arbejde, det kommende års budget og regnskab fra for det foregående år.

Alle er velkomne.
Velling Menighedsråd

Stillingsopslag: Gravermedhjælper

To stillinger som gravermedhjælper ved Lem kirkegård i Lem sogn og på Velling kirkegård i Velling sogn er ledige pr. 1. maj 2022.

Stillingerne er estimeret til at være ca. 870 timer årligt på Lem kirkegård og ca. 450 timer årligt på Velling kirkegård. 

Det samlede ugentlige timetal er på 28 timer pr. uge for begge ansættelsessteder, og der vil være faste arbejdsdage ved de to kirkegårde, så du ikke er i tvivl om, hvornår du skal være hvilket sted. Aflønningen sker på timebasis. Afhængigt af opgaver og årstid kan der i perioder forventes overarbejde.

Vi kan tilbyde:  

 • to ansættelsessteder, og dermed to ansættelser – men hvor der internt er koordineret, så du vil kunne passe arbejdet på begge kirkegårde, samtidig med et højt ugentligt timeantal.
 • faste arbejdsdage ved de to kirker, så du ikke er i tvivl om, hvornår du skal være hvilket sted.
 • samarbejde med vores to dygtige og engagerede gravere, der sætter en ære i at gøre vores kirkegårde til noget særligt.
 • en masse frisk luft, en dejlig fri arbejdsplads og skønne kirkegårdsbrugere.

Vi forventer, at du:

 • er fleksibel og ansvarsbevidst
 • ønsker at arbejde med ren- og vedligeholdelse af kirkegårde og kirker samt medvirker ved kirkelige handlinger
 • har et godt humør, og vil være med til at gøre vores kirkegårde til et meningsfuldt sted at besøge.

Ansættelse sker ved Lem sogns menighedsråd beliggende Kirkegade 13, 6940 Lem St. og ved Velling sogns menighedsråd beliggende Velling Kirkeby 28, 6950 Ringkøbing. 

Ansættelse og aflønning sker efter Overenskomst for gravermedhjælpere på landsbykirkegårde indgået mellem Kirkeministeriet og Fagligt Fælles Forbund (3F). Aftalen kan ses på www.folkekirkenspersonale.dk.  

Den årlige løn i nutidskroner udgør for gravermedhjælpere i øvrige land uden gartnerisk uddannelse: kr. 257.342,53 (trin 1)  kr. 264.527,77 (trin 2) 
med gartnerisk uddannelse: kr. 295.462,85 (trin 1) kr. 304.309,56 (trin 2)

Der sker aflønning på timeløn.Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Marianne Juhl på tlf. 97342525 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Ansøgningen med relevante bilag sendes til Graverhuset, Kirkegade 42, 6940 Lem St eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Ansøgningen skal være menighedsrådet i hænde senest den 13. april 2022 kl.12.00. 
Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 16. Hvis du ikke er kontaktet inden udgangen af uge 16, er din ansøgning ikke kommet i betragtning.

Menighedsrådet kan oplyse, at der vil blive indhentet referencer.

Menighedsrådene ved Lem Kirke og Velling Kirke

Hjælp til Ukraine

Kære Vellingboere

Som følge af krigen i Ukraine er der allerede nu kommet flere familier fra Ukraine til Velling. Familierne er blevet indkvarteret hos Vellingboere og der er flere på vej.

Hos Min Købmand er der oprettet en VAB konto – Hjælp til Ukraine (konto 900), som familierne kan bruge til indkøb af dagligvarer. Du kan indbetale det beløb, du ønsker, og på den måde hjælpe de ukrainske familier i hverdagen.

Har du en familie boende kan du også få din ukrainske familie registreret, så de kan købe ind på kontoen. Kontakt Anette Kirk Jepsen på tlf. 40238562 eller Oksana Hryvnak på tlf. 22267128 (en ukrainsk forklaring) for at høre nærmere.

Det er vigtigt at pointere, at købmanden ikke tjener på indkøbene. Fortjenesten tilbageføres hver måned.

Velling Mailliste

Få nyheder direkte ned i din mailbox!

Læs mere om, hvad du siger ja til!

Tilmelding

* påkrævede felter

Copyright © 2017. All Rights Reserved.